Linking problem

General discussion for CULA. Use this forum for questions, examples, feedback, and feature requests.

Linking problem

Postby kalman77 » Tue Nov 27, 2012 9:56 am

I am trying to link the Cula library into visual studio 2010. I have followed the four steps I mentioned below.

step 1:
I have also in the environment variables the following entries:
CULA_BIN_PATH_64 ------ C:\Program Files\CULA\R15\bin64
CULA_INC_PATH ------ C:\Program Files\CULA\R15\include
CULA_LIB_PATH_64 ------ C:\Program Files\CULA\R15\lib64
CULA_ROOT ------ C:\Program Files\CULA\R15

step 2:
I have given the library path in properties/linker/gennral/additional libraries

step 3:
I have included the library name i.e. cula_core and cula_lapack in properties/linker/input/additional dependencies

step 4:
I have included the include path in properties/C/C++/General/Additioal include directories
------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

In the code I include cula.h ofcourse
Now after doing all this I try to build a simple code using any cula function, it gives me the followiung error:
1>ray.cu.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _culaShutdown referenced in function _main
1>ray.cu.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _culaInitialize referenced in function _main

there are the two functions I used culaInitialize() and culaShutdown()

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

Can anyone point me to the possible mistake I am commiting.
kalman77
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 07, 2012 8:09 am

Re: Linking problem

Postby kyle » Tue Nov 27, 2012 12:21 pm

You should be linking cula_core.lib and cula_lapack.lib in Windows. Have you tried to build the examples?
kyle
Administrator
 
Posts: 301
Joined: Fri Jun 12, 2009 7:47 pm

Re: Linking problem

Postby kalman77 » Wed Nov 28, 2012 6:26 am

yeah, I have tried to build the examples, but when I try to build them, any line with the cula specific function generates the same error : error LNK2019:
I think the error is related to linking, but I am not abe to find out what I have done wrong in linking. I have followed the steps I have described.

Can you please elabborate what you meant by linking in windows.. ?
kalman77
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 07, 2012 8:09 am

Re: Linking problem

Postby john » Wed Nov 28, 2012 7:40 am

Make sure to check the Visual Studio project files in the examples folder - they contain all the information you need.
john
Administrator
 
Posts: 587
Joined: Thu Jul 23, 2009 2:31 pm

Re: Linking problem

Postby kalman77 » Wed Dec 12, 2012 6:23 am

Thank you , this problem was solved.
kalman77
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 07, 2012 8:09 am


Return to General CULA Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron